Saison 2

15 épisodes

(8 h 45 min)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Od trača do istine

S2 E1 Od trača do istine

Karadjordje naredjuje Crnom Gruji da pokupi ustanike iz svih 14 nahija. Tiosav dolazi kod Gruje i oni se dogovaraju oko skupljanja ustanika. Crni Gruja salje Boleta i Cedu da objave narodu da su Turci zabranili lov na zeceve. Zmago daje ortopedski jezik Cedi. Karadjordje otkriva da je Gruja rekao da postoje zecevi ubice (sto su u stvari uradili Bole i Ceda) i sprema kolac za njega.

Demokratija ili diktatura, 1 deo

S2 E2 Demokratija ili diktatura, 1 deo

U Ostruznickoj skupstini izvrseno je glasanje za vodju ustanka. Pola je bilo za, a pola protiv Karadjordja. Karadjordje je razocaran, i salje Dobrilu koja voli Gruju kod njega na jednu noc da bi dobio jos 2 glasa. U medjuvremenu Crni Gruja pokusava da se iseli, ali mora da ostane kuci zbog Karadjordja.

Demokratija ili diktatura, 2 deo

S2 E3 Demokratija ili diktatura, 2 deo

Na putu do Gruje, Dobrila nailazi na Jakova, Petra, i Milenka koji su protiv Karadjordja. Prica im gdje ide i zasto ide, a njih trojica brzo stizu do Gruje. Pokusavaju da ga ubiju, ali nailazi Karadjordje i tjera ih. Karadjordje takodje otkriva da je Crni Gruja uzeo od Druzile napitak i da ga je dao Cedi da on bude s Dobrilom. Zato iznosi Cedu iz kreveta. Ali se Gruja ne predaje. Uzima napitak i daje ga Boletu kojeg stavlja u krevet. Dobrila stize i provodi noc sa Boletom umjesto Grujom. Na glasanju u Ostruznici za 1 glas je pobjedio Karadjordje. Kada je dosla noc, Dobrila ponovo dolazi kod Crnog Gruje.

Sit ili glad

S2 E4 Sit ili glad

Crni Gruja hoce da kupi od uja Pere parce zemlje u Zemunu, jer je to dobro mjesto za trgovinu. Karadjordje je takodje naumio da sebi kupi to parce, ali preko Zmage. Crni Gruja misli da Zmago kupuje to parce, a ne Karadjordje. Zato postavlja uja Peri 25% vecu cijenu od Zmage (Karadjordja). Ali uja Pera trazi 30% vecu cijenu od Zmage, pa Crni Gruja to ne prihvata. U medjuvremenu Turcima je nestalo hrane i kafe. Pokusavaju da je kupe od Pere, ali bez uspjeha. Zatim dolazi Crni Gruja i ponudi im dobru cijenu za kafu, a oni naravno prihvataju.

Paša ili Subaša

S2 E5 Paša ili Subaša

Zmago i Mladen stizu kod Karadjordja kuci i obavestavaju ga da je Gruja kupio parce zemlje na pola puta ka Zemunu.Gruja se za to vreme raduje sa slugama kuci,ne znajuci za Karadjordjev plan B.Karadjordje je poslao Zmaga da kaze dahijama da mogu da idu,ali da mu ostave nekoliko tovara blaga.Kasnije Gruja ubija dahije na reci.Kad je stigao kuci Karadjordje ga ispituje o tovarima blaga i Gruja shvata da ih je sve Zmago presao i otvorio trgovinu.

Pregovor ili dogovor

S2 E6 Pregovor ili dogovor

Karadjordje salje Gruju da pregovara sa Becir–agom o tome da on ode, a da Srbima ostavi sto vise blaga.Medjutim, Zmago kasnije uspeva u onome sto Gruja nije uspeo, a topcici koje je Karadjordje trazio od Gruje Zmago odnosi ostavljajuci Karadjordju samo jedan,koji je poslao preko Dobrile.

Ljubav ili preljuba

S2 E7 Ljubav ili preljuba

Karadjordje je otisao u boj i ostavio je svog zamenika Smiljka u svojoj kuci. Gruji to pocinje da stvara probleme, jer ne moze da trguje,pa zato salje pismu ajduku Stanku, koji stize dan kasnije. Gruja je poslao Stanka Smiljku. Stanko je (posto je gej) mislio da je Smiljko musko (sto je u stvari Smiljka iz prvog serijala). Kasnije shvata da je to zena i vraca se kod Gruje donoseci mu haljinu koju treba da obuce i da mu se nacrta u catrlji na vrhu brda.

Voće ili povrće

S2 E8 Voće ili povrće

Bole i Ceda su sami kuci,jer je Karadjordje odveo Gruju u boj na prevaru. Gruja se vraca ranjen. Sa druge strane Smiljka se nervira zbog tolikog cekanja Karadjordja da se vrati. Erzika ulazi i govori da je Karadjordje nju i Stamenu odveo sa sobom, ali je posle kratkog vremena nju vratio, a Stamenu zadrzao. Kasnije Gruja salje Boleta i Cedu kod Smiljke zbog prepakivanja plavog patlidzana i zelene salate. Gruja posle i sam dolazi u Karadjordjevu kucu i zatice Boleta u krevetu sa Erzikom. Posle otkriva Smiljku i ulazi u svadju s' njom, dok Ceda nosi salatu zeki iz Karadjordjeve kuce.

Rub ili porub

S2 E9 Rub ili porub

Gruja dolazi na ideju da prodaje donje seksi rublje, medjutim lord Dzoj Boj mu stvara probleme. Uvece kada je lord dosao u Karadjordjevu kucu, da bi se nasao sa Smiljkom i Erzikom video je Gruju kako sedi. Posle kratkog razgovora Gruja je saznao da on u stvari hoce Erziku i Smiljku za javnu kucu, pa ga je najurio. Kad se vratio kuci video je da je lord vrbovao Cedo i Boleta, pa je rekao Boletu da mu donese salce koje je strikao za njega. Bole mu ga je doneo i Gruja je udavio lorda.

Duplo ili golo

S2 E10 Duplo ili golo

Karadjordje sprema maskenbal povodom slavlja pobede nad Turcima. Kada je Ceda dosao kod Karadjordja da mu pokaze kostim Fatime od Bitola, Mladen dolazi na ideju da usvoji Cedu i da ga uda za Jakovljevog sina. Sa druge strane Gruja pokusava da pobegne iz zemlje. Noc pre bekstva Gruja je pozvao Stamenu i Erziku u dva razlicita termina da se oprosti sa njima, medjutim Bole je pobrkao termine, pa su dosle jedna posle druge i potukle se. Karadjordje sa Mladenom, Jakovom i njegovim sinom dolazi kod Gruje gde je Ceda slucajno zavrsio i tu obavljaju vencanje.

Vladanje ili...

S2 E11 Vladanje ili...

Gruja govori Boletu da Karadjordje hoce da ubije sve one koji su radili protiv njega. Ceda saznaje da Turci hoce da ubijaju sve srpske miseve i toliko se razljutio da je odlucio da se razvede. Stanoje prenosi vest Karadjordju i on nasilu vraca Cedu Jakovu, a Milenko i Petar odlaze iz Srbije. Karadjordje onda odlazi kod Gruje kuci i govori Stanoju da unese koceve.

Rusi ili Prusi

S2 E12 Rusi ili Prusi

Posto zbog bolesti ne moze da ode kod Rusa na pregovora, Karadjordje salje Gruju sa Cedom tamo, medjutim Gruja odbija Ruse da bi napakostio svom tetku. Kasnije stize odgovor iz Ruskog poslanstva o pomoci sa opancima i Ceda procita pismo. Zmago kasnije sklapa dogovor sa Srebroljubovim i Silbeliberom.

Kraj ili početak

S2 E13 Kraj ili početak

Kad Gruja saznaje da su Srbi potukli Turke (a trebalo je obrnuto), on odlazi kod Karadjordja kuci i laze ga da Turci napreduju. Karadjordje govori Stameni i Erziki da se pakuju, jer moraju da beze, a Gruji preti da ako ga je zeznuo da mu nece pomoci ni sto tetaka. Kasnije kad je Karadjordje otisao sajkom preko reke, Gruja na obali susrece kneza Milosa, koji je Boletov rodjak dvaescetvrtog stepena. Posle prepada Gruja govori u kameru "Zavrsavaj ovaj serijal".

Pre ili posle

S2 E14 Pre ili posle

Gruja, Bole i Ceda su pobegli iz kuce i sede na jednom proplanku i pricaju o ranijim dogadjajima.

Šala ili neslano

S2 E15 Šala ili neslano

Prvi deo epizode se sastoji iz delova iz ranijih epizoda,a drugi o tome kako se snimala serija.