Saison 1

13 épisodes

(150 min)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Filtrer

Saison 1

Saison 2

Saison 3

Saison 4

Saison 5

Saison 6

Saison 7

Saison 8

Saison 9

Saison 10

Saison 11

Saison 12

Saison 13

Saison 14

Saison 15

Saison 16

Saison 17

Saison 18

Saison 19

Épisodes

Modifier ma progression
Een valse noot

S1 E1 Een valse noot

In het riviertje de Jeker vlakbij Maastricht wordt het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden. De enige aanwijzingen zijn een klein doosje hars en een dure halsketting. Voor de jonge temperamentvolle rechercheur Eva van Dongen is deze moord een nieuwe uitdaging in haar dynamische werk. Dan verschijnt Floris Wolfs op de plaats delict. Deze Amsterdammer is door hoofdinspecteur Flamand toegevoegd aan het rechercheteam van Limburg-Zuid. Tot groot ongenoegen van Eva blijkt Wolfs ook nog haar nieuwe partner. Marion en Sergio, het 'blauwe' rechercheteam, zijn vereerd met de komst van Wolfs. Eva denkt hier heel anders over en probeert op allerlei manieren onder een samenwerking uit te komen. Voor haar is het oplossen van de moord het belangrijkst en ze heeft geen zin de nieuwkomer aan het handje te nemen. De ervaren, maar ook wat mysterieuze, Wolfs laat zich echter niet makkelijk misleiden. Noodgedwongen wordt Eva, op zoek naar de moordenaar, meer afhankelijk van Wolfs dan haar lief is. Gedurende de zoektocht door Maastricht en langs het conservatorium, een hotel en een juwelier, komt Eva erachter dat de ervaring en het inzicht van Wolfs de oplossing met het uur dichterbij brengt.

Première diffusion : 3 septembre 2007

Een zaak met een luchtje

S1 E2 Een zaak met een luchtje

Evan van Dongen en Floris Wolfs belanden op de markt letterlijk tussen de vis van visboer Jack Smits. De boomlange Smits is een Marokkaan in elkaar aan het timmeren wanneer Eva ingrijpt. De visboer beweert dat zijn vis is overgoten met chloor en dat hij wordt afgeperst. Eva en Floris vertrouwen Smits eerst niet. Maar wanneer de auto van de man het ook moet ontgelden, komen Eva en Floris in actie...

Première diffusion : 10 septembre 2007

Groeten uit Lagos

S1 E3 Groeten uit Lagos

Iedereen droomt ervan om rijk te worden. De politieagenten van Limburg-Zuid spelen mee in de loterij. Niet dat ze er heel rijk van worden, ze zijn al blij met EUR 25,-. Maar er zijn ook mensen die het grote risico aangaan om met een andere loterij mee te spelen. Een loterij waar je eerst heel veel geld voor moet neerleggen. Een loterij die wordt gespeeld door mensen die je liever niet tegenkomt. Zo ook Hans van Baeren. Hij speelt mee, maar kan het geld niet meer opbrengen, waardoor hij nog maar een uitweg ziet en dat is er een einde aan maken. Maar heeft hij er zelf een einde aan gemaakt? Zijn dochter Aimée is er van overtuigd dat hij om het leven is gebracht. Wolfs valt voor de charme van Aimée en wil wel een klein onderzoekje ernaar doen. Eva is met hele andere dingen bezig en ziet er helemaal geen zaak in. Haar broer Maurice zit in de problemen. Maurice wordt opgepakt in een loods met gestolen elektronica en heeft daarbij zoveel weerstand geboden, dat hij Romeo bijna het ziekenhuis in heeft geslagen. Als dan blijkt dat de zaak van Van Baeren gaat om een internationale fraudezaak, moet Eva aan de slag. Terwijl haar broer Maurice vastzit moet Eva undercover. Ze krijgt te maken met een Nigeriaanse oplichtersbende die niet terugdeinst voor een beetje geweld.

Première diffusion : 17 septembre 2007

Kogelvis

S1 E4 Kogelvis

Kogelvis is een heel gevaarlijke giftige vis die officieel niet geserveerd mag worden, maar voor Japanners is de vis een exclusieve lekkernij. Bridget wordt dood aangetroffen met kogelvis in haar lijf. Vergiftigd of zelfmoord? Als blijkt dat ze net een deal aan het sluiten was met Geert, eigenaar van een Japans restaurant, dan is al snel de verdachte in beeld. Als ook nog blijkt dat de onderlinge relaties wel heel dicht bij elkaar komen, niet alleen zakelijk maar ook privé, wordt het een hele ingewikkelde zaak voor Wolfs en Eva. Bovendien spelen er voor Eva ook nog andere privézaken. Haar broer Maurice wordt weer opgepakt. Dit keer laveloos met allemaal gestolen horloges op zak. Eva voelt zich genoodzaakt Maurice te helpen. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen werk en privé. Wat is belangrijker? Maakt ze de juiste keuzes?

Première diffusion : 24 septembre 2007

Alchohol maakt meer stuk

S1 E5 Alchohol maakt meer stuk

Wolfs heeft het niet onder de markt in Maastricht. Zijn dochter negeert hem en met zijn nieuwe collega Eva van Dongen schiet hij ook al niet op. Wanneer Wolfs in de kroeg twee mannen tegenkomt met dezelfde problemen, lijkt het leven even weer gezellig. De klap is des te groter wanneer hij naar huis gaat en de twee mannen opnieuw tegenkomt: bij een uitgebrande auto die tegen een boom is aangereden. De één is dood en de ander blijkt zwaargewond te zijn. Marion wijst de zaak toe aan Wolfs waardoor privé en zakelijk door elkaar heen gaan lopen. De carrière van Romeo gaat ondertussen als een speer. Hij is zo leergierig dat hij na zijn cursus Integriteit zelfs Burgemeester Leers op de bon slingert..

Première diffusion : 1 octobre 2007

Kristalhelder

S1 E6 Kristalhelder

Het gezin Van Bladel is een doorsnee gezinnetje: vader, moeder, zoon en dochter. Toch heeft de pas gepromoveerde wijkagente Marion een raar gevoel over de familie wanneer er glas aan de voordeur wordt gevonden en blijkt dat de dochter haar pop voortdurend slaat. Omdat ze zoveel energie steekt in de Van Bladels, heeft Marion amper tijd voor haar eigen gezin. Zoon Frits heeft ook zo zijn problemen

Première diffusion : 8 octobre 2007

Een oude man

S1 E7 Een oude man

Alfred Thielen, de grootste en machtigste maffiabaas van Maastricht, duikt opeens weer op. Hij heeft de touwtjes in handen en is ongrijpbaar en onbereikbaar voor justitie en politie. Tot hij een deal wil sluiten met het Openbaar Ministerie. Flamand krijgt van het OM opdracht om Thielen in bescherming te nemen en te ondervragen. Wolfs vertrouwd Thielen voor geen meter en wil hem wel even hard onder handen nemen. Eva daarentegen heeft een andere aanpak en probeert hem beter te leren kennen...

Première diffusion : 15 octobre 2007

Broederliefde

S1 E8 Broederliefde

Een plas bloed van zes liter. Bloedspetters op de muur. Een schilderij dat verdwenen is. Waar is het lijk? Wie is de dader? Ingrid de Jaegher leeft. Maar haar man Johan de Jaegher, de eigenaar van de galerie, is al een paar dagen verdwenen.

Première diffusion : 22 octobre 2007

Klappen

S1 E9 Klappen

Er vallen rake klappen in het uitgaansgebied van Maastricht. Ambulancepersoneel wordt bedreigd door een groepje jongeren terwijl ze een meisje met bijzondere laarzen proberen te helpen. Romeo en Marion, op de mountainbike, worden opgeroepen om te assisteren. De rust lijkt teruggekeerd te zijn in Maastricht als opeens uit het niets Romeo helemaal kort en klein wordt geslagen.

Première diffusion : 29 octobre 2007

De gijzeling

S1 E10 De gijzeling

De dochter van Wolfs, Fleur, gaat samen met Romeo spullen voor haar toneelvoorstelling regelen. Het moet een speciaal optreden worden in een oude fabriekshal. Maar het wordt wel heel speciaal als zij en Romeo tegen een drugsdeal aanlopen.

Première diffusion : 5 novembre 2007

Auto-maat

S1 E11 Auto-maat

Maurice, de broer van Eva krijgt niet genoeg aandacht en dreigt weer op het verkeerde pad te raken als Eva geen tijd voor hem heeft. Gelukkig is Frank de reddende engel als hij Maurice een slaapplaats aanbiedt. De zoon van Marion komt zwaar in de problemen als hij "erbij" probeert te horen. Marion is in hevige tweestrijd met zichzelf als moeder en politieagent. Wat doe je als je je eigen zoon verdenkt van doorlekken van politie-informatie naar zijn 'vrienden'? Er raakt een auto te water, waarbij een dodelijk slachtoffer valt. Een gevolg van een illegale straatrace? Wat heeft Marion's zoon hier allemaal mee te maken? En wat doe je als politieagent als je bloedeigen zoon bij zoiets ernstigs betrokken is?

Première diffusion : 12 novembre 2007

Britt

S1 E12 Britt

Een zeer agressieve kunstroversbende is actief in Nederland en België. Als er in Maastricht ook een overval met dodelijke afloop plaatsvindt, komt de Belgische politieagente Britt het politieteam van Flamand versterken. Ze zijn op zoek naar de Vlaming Danneels die het meesterbrein achter de overvallen schijnt te zijn. Als ze Danneels en zijn Hongaarse handlangers ontdekken op een bungalowpark besluiten ze de bende af te luisteren en te observeren. Eva probeert nog steeds informatie over Wolfs boven water te krijgen. Helaas voor haar is het dossier van Wolfs vertrouwelijk. Maar als ze dan naar Amsterdam moet, grijpt ze die kans met beide handen aan om op die manier meer info te krijgen.

Première diffusion : 19 novembre 2007

Grensgeval

S1 E13 Grensgeval

Het team van Flikken Maastricht heeft nog steeds de handen vol aan Danneels en zijn Hongaarse handlangers. De observatie van de criminelen wordt ingewikkeld als Maurice, Eva's broer, erbij betrokken blijkt te zijn. Maurice wil Danneels spreken. Als het team van Flamand besluit om de bende op te pakken, zijn de boeven gevlucht. Nu begrijpen ze waarom Maurice is ingeschakeld, hij werkt als gids in de grotten van de Zonneberg. Kilometers aan gangen, aardedonker, geen telefoonverkeer, verschillende in- en uitgangen... De perfecte locatie om de geroofde kunstschatten te bewaren. Het arrestatieteam wordt ingeschakeld en zij overmeesteren de Hongaren. Wolfs en Eva gaan achter Maurice en Danneels aan. Maurice krijgt het pistool van Danneels te pakken. Dan klinken er schoten...

Première diffusion : 26 novembre 2007