Saison 3

7 épisodes

(3 h 30 min)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Filtrer

Saison 1

Saison 2

Saison 3

Saison 4

Saison 5

Saison 6

Saison 7

Saison 8

Saison 9

Épisodes

Modifier ma progression
Rigshospitalet

S3 E1 Rigshospitalet

Komiker Jan Gintberg er klar til endnu en omgang antropologiske rejser i Danmark. Denne gang går turen ind i "Det offentlige", en permanent udskældt sektor i Danmark. Beskyldt for at bruge alt for mange skattekroner på alt for lidt og for at være fyldt med ineffektive ansatte med fraværende humoristisk sans. Men er det hele sandheden? Får de måske alligevel noget fra hånden, de næsten 800.000 offentligt ansatte? Og gemmer der sig rent faktisk selvironi bag de offentlige institutioners tykke mure? I aften tager Jan Gintberg den humoristiske temperatur på de ansatte på Danmarks største sygehus, Rigshospitalet. Her roder han blandt andet i værktøjskassen hos en af landets bedste hjertekirurger, kigger særdeles grundigt på sygeplejerske-uniformer, kører en tur med hospitalets meget præcise togfører, og får færten af nogle meget sarte helikopterpiloter. Baseret på sine oplevelser slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt, i jagten på selvironien og den lille livgivende latter.

Première diffusion : 8 novembre 2012

Aarhus Universitet

S3 E2 Aarhus Universitet

I aften tager Jan Gintberg den humoristiske temperatur på de ansatte og studerende på Danmarks næststørste uddannelsesinstitution, Aarhus Universitet. Her møder han blandt andre manden, der har brugt 20 år på at forske i ordet "øh", følger de forsvarende mestre i den årlige ølstafet-sejlads, nærlæser 100 år gamle DSB-køreplaner og finder ud af, hvordan man nemt simulerer miljøet på Mars ved hjælp af en pose jord fra Midtjylland. Baseret på sine oplevelser slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt, i jagten på selvironien og den lille livgivende latter.

Première diffusion : 15 novembre 2012

Forsvaret

S3 E3 Forsvaret

I aften tager Jan Gintberg den humoristiske temperatur på de ansatte i Forsvaret. Her leder han blandt andet efter fjendtlige spor i naturen med hærens skarpeste "indianer", forsøger sig som arabisk tolk og kigger på kufferter og køkkenure med ingeniørtroppernes eneste kvindelige bomberydder. Baseret på sine oplevelser slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt, i jagten på selvironien og den lille livgivende latter.

Première diffusion : 22 novembre 2012

Nationalmuseet

S3 E4 Nationalmuseet

Denne gang går turen til Nationalmuseet, hvor Gintberg tager den humoristiske temperatur på de ansatte. Jan besøger landets førende ekspert i konservering af træ og bark, finder en smædemønt mod Struensee med et særdeles frækt motiv, roder i en pose jord fra Grønland med et meget interessant indhold, og møder en mand med forkærlighed for Egtvedpigens skørt. Han får også færten af et bogværk om danske kirker, der startede i 1930´erne og ventes færdigt i 2065. Hvis alt går vel. Baseret på sine oplevelser slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt, i jagten på selvironien og den lille livgivende latter.

Première diffusion : 29 novembre 2012

Post Danmark

S3 E5 Post Danmark

Jan Gintberg fortsætter sin humørantropologiske rundrejse i Danmark, og i aften tager han den humoristiske temperatur på de ansatte i Post Danmark. Her stifter Gintberg bekendtskab med selvkørende el-cykler og glubske hunde, møder landets skarpeste "postdetektiv" og en afrikansk dronning, der kan samtlige danske postnumre. Posten skal som bekendt ud - også på Avernakø i det sydfynske øhav, så Jan giver en hånd med på den lille ø, der åbenbart vrimler med postbude. Baseret på sine oplevelser slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt, i jagten på selvironien og den lille livgivende latter.

Première diffusion : 6 décembre 2012

EU

S3 E6 EU

EU. Hvor trist kan det lyde? I sin rundrejse i det offentlige er Jan Gintberg nået til Bruxelles. Her tjekker han den humoristiske temperatur på de danskere, der arbejder i EU. Gintberg besøger blandt andet Connie Hedegaard og prøver Barossos stol, forsøger sig med svigtende held som simultan-tolk, og finder ud af, at Morten Løkkegaard er kommet på museum. Jan møder også en flyttemand, der har specialiseret sig i at køre kulørte kasser rundt i Europa. Baseret på sine oplevelser slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt, i jagten på selvironien og den lille livgivende latter.

Première diffusion : 13 décembre 2012

Kommunen

S3 E7 Kommunen

I det sidste program om det offentlige tager Jan Gintberg til Ikast-Brande kommune for at tjekke den humoristiske temperatur på de kommunalt ansatte. Gintberg forsøger blandt andet at finde kommunens varmeste hænder, kigger på kommunal kunst i Klovborg, og så forsøger han at liste ud af borgmesteren, hvad "mental frikommune" egentlig betyder. Det går også op for Jan Gintberg, at Ikast-Brande kommune har anlagt Danmarks næstbedste torv - midt i et vejkryds! Baseret på sine oplevelser slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt, i jagten på selvironien og den lille livgivende latter.

Première diffusion : 20 décembre 2012